Compania germana producatoare de energie electrica E.ON va investi 37 miliarde coroane (5,78 miliarde dolari) pentru a spori productia in Suedia pana in 2010, a anuntat seful diviziei nordice a E.ON, conform Reuters, citat de NewsIn.

Conform cotidianului Dagens Industri, care il citeaza pe Hakan Buskhe, seful diviziei nordice a E.ON, compania germana va investi jumatate din suma planificata in majorarea capacitatilor de productie de electricitate iar restul va fi destinat modernizarii si extinderii perioadei de functionare a utilajelor existente si a retelei de distributie.

“E.ON planuieste investitii masive pentru a creste capacitatea de generare atat in Suedia cat si in intreaga regiune nordica”, a declarat Buskhe.

O parte importanta din bani vor fi destinati extinderii capacitatii de generare a sectorului nuclear al E.ON. Grupul german controleaza o parte din centralele nucleare din Ringhals, Forsmark si Oskkarshamn, ce produc aproximativ jumatate din energia electrica a Suediei.

Buskhe a adaugat ca E.ON spera sa construiasca alte centrale nucleare noi, exitand posibilitatea unei astfel de investitii in Finlanda. Investitiile vor fi facute si in sectorul biocombustibililor, gazelor naturale si a energiei eoliene, compania extinzandu-si capacitatea de generare la 8,5 terawati/ora pe an.

In octombrie 2007, E.ON a semnat un acord de schimburi de active in valoare de 4,4 miliarde euro (6,48 miliarde dolari) cu grupul norvegian Statkraft, compania germana primind controlul total al diviziei sale suedeze.

E.ON declarase la sfarsitul anului 2006 ca va investi aproximativ 25,1 miliarde coroane in Suedia intre 2007 si 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri