UniCredit a dezmintit astazi zvonul aparut intr-un cotidian economic italian, potrivit caruia este interesat de cumpararea bancii de investitii americane Merrill Lynch, care are o valoare de piata de 47 miliarde dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters.
"Categoric", a raspuns un purtator de cuvant, intrebat daca banca neaga articolul aparut fara citarea surselor in cotidianul italian Il Sole 24 Ore. Articolul mentiona ca directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, ar putea considera ca este un moment propice pentru un acord, date fiind deprecierea dolarului si scaderea actiunilor Merrill Lynch.

Investitorii si analistii erau sceptici, pentru ca UniCredit a cumparat anul trecut creditorul italian Capitalia, achizitie prin care a devenit una dintre cele mai mari banci din Europa si prin care valoarea de piata a urcat la 74 miliarde euro (108,5 miliarde dolari).

"Nu are sens. Capitalizarea banclilor este foarte redusa si cumpararea chiar si unei participatii de 5-10% din Merrill Lynch nu ar avea sens intr-un astfel de mediu", a declarat un analist din cadrul unei banci americane, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Merrill Lynch a raportat joi deprecieri ale activelor legate de piata ipotecara de aproximativ 16 miliarde euro, in cadrul raportului trimestrial cu cele mai slabe rezultate din istoria companiei, actiunile bancii scazand cu peste 9%.

"Pentru Merrill, ultimul lucru de care are nevoie este sa fuzioneze cu o banca italiana de retail", a declarat un analist londonez.

Problemele cu care se confrunta bancile americane si intarirea euro fata de dolar i-au determinat pe analisti sa sugereze ca bancile europene ar putea avea ocazia de a investi in bancile americane, dupa modelul fondurilor suverane.

Merrill Lynch tocmai a lansat o oferta de 6,6 milioane de actiuni preferentiale destinata unui grup care include investitori din Kuweit, Japonia precum si Korea Investment Corporation, din Coreea de Sud, ce va cumpara actiuni in valoare de 2 miliarde dolari.

Articolul aparut in Il Sole 24 Ore mai mentioneaza ca o banca americana lua in considerare sa faca o oferta pentru UniCredit, inainte de criza ce a lovit piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat.
Directorul executiv UniCredit a declarat la inceputul anului ca, in cazul in care cineva este interesat sa cumpere UniCredit, pretul va fi de 9-10 euro/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri