Bank of America, a doua banca din SUA, a afisat o scadere cu 95% a profitului din trimestrul al patrulea, afectat de pierderi de peste 7 miliarde dolari, ca urmare a unor decizii proaste de tranzactionare si a accentuarii problemelor legate de creditare, scrie Reuters, potrivit NewsIn.
Profitul net al bancii cu sediul in Charlotte, Carolina de Nord, a scazut in al patrulea trimestru, pana la 268 milioane dolari, respectiv 5 centi/actiune, fata de cuantumul de 5,26 miliarde dolari, adica 1,16 dolari/actiune inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

Analistii estimasera ca Bank of America va inregistra un profit de 19 centi/actiune, in medie, potrivit Reuters Estimates.

Pentru intreg anul 2007, banca americana a obtinut un profit net de 15 miliarde dolari, sau 3,30 dolari pe actiune.

Rezultatele financiare ale Bank of America reflecta pierderi din tranzactionare de 5,44 miliarde dolari, spre deosebire de aceeasi perioada din 2006, cand Bank of America a inregistrat un profit de 460 milioane dolari din aceeasi activitate.

Pierderile reflecta o depreciere a activelor in valoare de 5,28 miliarde dolari, despre care banca a aratat ca a redus profitul din tranzactionare cu 4,5 miliarde dolari, si alte profituri cu aproape 750 milioane dolari.

Bank of America a mai pierdut si 1,74 miliarde de dolari din credite neperformante, inclusiv o suma de 1,33 miliarde dolari adaugata la rezerve.

"Cu siguranta nu suntem multumiti de evolutia noastra", a spus directorul general al Bank of America, Kenneth Lewis.

"Suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia din 2008, dar cu prudenta, desi suntem convinsi ca in prima jumatate a anului, cresterea economica va fi anemica, in cel mai bun caz", a mai aratat Lewis.

Rezultatele financiare ale Bank of America sunt ultimele care au fost publicate in contextul in care bancile cele mai mari din SUA au avut pierderi ca urmare a problemelor declansate din sectorul american al creditelor ipotecare si a faptului ca incetinirea cresterii economice a facut ca multi oameni sa ajunga restanti cu plata facturilor lor.

Cotatia actiunilor Bank of America a fost de 35,97 dolari la Bursa de Valori de la New York. Anul trecut, actiunile Bank of America au coborat cu 33%, comparativ cu o scadere cu 34% a indicelui bancar Philadelphia KBW.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri