Imperial Tobacco a anuntat marti ca detine in prezent 93,5% din producatorul franco-spaniol de tigarete Altadis, dupa ce a facut anul trecut o oferta de 50 euro/actiune, in valoare de 12,6 miliarde euro (18,2 miliarde dolari), relateaza Reuters.
Imperial, cel de-al patrulea grup producator de tigarete din lume, a transmis ca aceasta cifra nu este rezultatul final al ofertei, pentru ca nu include actiunile listate pe bursa Euronext Paris.

"Imperial crede ca aproximativ 3% din capitalul Altadis este tranzactionat pe bursa Eurolist de Euronext Paris", arata un comunicat remis bursei spaniole.

Rezultatul final al ofertei este asteptat sa apara vineri, 25 ianuarie.

Imperial a anuntat ca oferta este acum neconditionata si ca ii va intari dreptul de a inlatura restul actionarilor Altadis, oferind acelasi pret pentru actiuni. Apoi, va delista actiunile de pe bursele din Spania si Franta.

Compania britanica trebuie sa decida ce va face cu unitatea logistica a Altadis, Logista, avand de ales intre a vinde unitatea si a cumpara pachetele actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri