Grupul petrolier ungar MOL a anuntat ca a incheiat un acord cu firma CEZ prin care compania ceha a achizitionat o participatie de 7% din compania ungara.
MOL a anuntat pe Bursa de Valori din Budapesta ca a vandut 7,68 milioane de actiuni serie "A" catre CEZ, la 170,4 dolari pe actiune, potrivit acordului incheiat intre cele doua companii.

MOL cauta sa respinga oferta de preluare a grupului austriac OMV, controland impreuna cu aliatii sai 40% din actiunile companiei ungare.

In urma acordului, compania ungara va detine 1,47 milioane din propriile actiuni, aproximativ 1,3% din totalul actiunilor, cu mult sub limita permisa de 10%.
In acelasi timp, MOL va achizitiona o optiune care ii confera dreptul de a rascumpara participatia in orice moment in urmatorii trei ani.

Analistii au declarat ca vanzarea catre CEZ va permite grupului MOL sa rascumpere un numar mai mare din propriile actiuni, iar MOL a anuntat ca va relua procesul de rascumparare dupa oprirea acestuia in septembrie 2007.

Cele doua companii au semnat un memorandum de intelegere pe 30 august anul trecut, pentru a infiinta o companie cu capital mixt care sa se ocupe cu constructia si administrarea centralelor electrice de incalzit (in principal pe baza de gaz) in Ungaria si Slovacia.

MOL ar trebui sa rascumpere apoi actiunile, CEZ avand garantata o marja anuala de profit de 8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri