GE Energy, furnizorul mondial de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei, a incheiat, la sfarsitul anului 2007, un contract de peste un miliard de dolari cu Invenergy LLC, fiind cea mai importanta tranzactie in domeniul furnizarii de turbine eoliene, potrivit reprezentantilor companiei GE Energy.
Acordul incheiat de GE Energy cu Invenergy LLC, in valoare de peste un miliard de dolari, marcheaza unul dintre cele mai importante angajamente privind furnizarea de turbine eoliene intr-un singur an din istoria industriei mondiale a energiei eoliene, GE Energy inregistrand in 2007 o crestere record in acest domeniu.

"GE va furniza companiei Invenergy 600 de megawati cu ajutorul turbinelor sale eoliene de 1,5 megawati in cadrul unor proiecte derulate in America de Nord si 200 de megawati prin turbinele sale eoliene de 2,5xl pentru aplicatii la nivel european, fiind pentru prima oara cand un promotor cu sediul in Statele Unite ale Americii alege tehnologia de 2,5 megawati a GE pentru proiecte implementate in Europa. Toate turbinele eoliene urmeaza a fi livrate Invenergy in decursul anului 2009. Aceste turbine eoliene cu o capacitate de 800 de megawati vor asigura suficienta energie eoliana pentru a acoperi necesitatile a 275.000 de gospodarii", sustin reprezentantii GE.

Invenergy va beneficia astfel de o capacitate energetica de peste 2 gigawati furnizata de turbinele eoliene GE in perioada 2007-2009, a afirmat Victor Abate, vicepresedintele Departamentului pentru Energie Regenerabila al GE Energy.

„Faptul ca un promotor si operator experimentat in domeniul energetic va utiliza tehnologia noastra consacrata va ajuta statele americane, provinciile si tarile sa isi atinga standardele privind energia regenerabila”, a adaugat Victor Abate.

Cel mai recent acord incheiat cu Invenergy consolideaza pozitia de lider detinuta de GE in industria energiei eoliene caracterizata printr-o dezvoltare rapida. Din anul 2004, GE a inregistrat o crestere de 500% a productiei de turbine eoliene, veniturile sale din sectorul eolian depasind 4 miliarde de dolari in 2007. Potrivit American Wind Energy Association (Asociatia Americana a Energiei Eoliene), in ultimii doi ani, GE a furnizat turbine eoliene reprezentand aproape jumatate din capacitatea energetica eoliana a Statelor Unite ale Americii.

Directorul executiv al Invenergy, Michael Polsky, a declarat ca, in calitate de promotor si operator mondial de proiecte bazate pe energia eoliana, Invenergy se bazeaza pe furnizarea prompta a turbinelor eoliene de catre GE.

Invenergy are sediul central la Chicago si detine centrale electrice alimentate cu gaz natural cu o capacitate totala de aproximativ 2.700 megawati si proiecte in domeniul energiei eoliene de peste 1.200 megawati, aflate in constructie sau functionale in America de Nord si Europa. Dezvoltarea instalatiilor de energie eoliana a Invenergy se realizeaza prin intermediul filialei Invenergy Wind LLC, detinute in totalitate de catre Invenergy.

Turbina eoliana GE Energy are o capacitate de 1,5 megawati si este una dintre cele mai folosite masini in industria energiei eoliene la nivel mondial, in lume fiind instalate peste 7.700 de astfel de turbine.
In Romania, productia de energie din surse regenerabile este deocamdata redusa, datorita numarului mic de centrale eoliene si microhidrocentrale. Romania s-a angajat fata de Uniunea Europeana ca, la nivelul anului 2010, o treime din consumul national de energie sa fie acoperita de electricitate produsa din surse regenerabile. Pentru acest an, cota reprezentata de energie eoliana este de 5,26% din consumul anual, potrivit declaratiilor reprezentantilor GE Energy.

GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei, iar in anul 2007 a inregistrat venituri de 22 miliarde de dolari. Avand sediul central in Atlanta, Georgia, GE Energy este activa in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazului natural si al energiei nucleare, precum si in domeniul resurselor regenerabile cum ar fi apa, vantul, energia solara si biogazul si al altor combustibili alternativi.

Compania detine unitati de proiectare, fabricare si asamblare a turbinelor eoliene in Germania, Spania, China, Canada si Statele Unite ale Americii, fiind un important furnizor de produse eoliene si servicii de asistenta, de la turbine eoliene comerciale si produse de integrare a retelei electrice, pana la asistenta in materie de dezvoltare de proiecte si in domeniul exploatarii si intretinerii. Compania a instalat peste 8.400 de turbine eoliene cu o capacitate totala estimata la peste 11.300 de megawati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri