Bank of America si-a inchis biroul de tranzactionare de marfuri si energie de la Londra, devenind una din primele banci de investitii care isi reduc operatiunile de pe aceste piete solide, informeaza Reuters.
Companiile s-au grabit sa intre pe piata marfurilor pentru a profita de scumpirea acestora, dar criza creditelor de pe pietele internationale si o incetinire a cresterii economice americane a fortat o serie de firme sa se retraga.

A doua banca americana a anuntat joi ca isi va inchide biroul de tranzactionare de marfuri si energie de la Londra si isi va centraliza operatiunile la New York.

Miscarea face parte din planul, anuntat saptamana trecuta, de reducere a 650 de locuri de munca pe segmentele de banca de investitii si corporativ.

"Pot confirma ca schimbarile pe care le-am anuntat saptamana trecuta vor avea un impact asupra echipelor noastre de tranzactionare de marfuri din Europa, Orientul Mijlociu si Africa", a anuntat Elizabeth Wood, purtatoare de cuvant a Bank of America.

"Principalii nostri clienti de pe piata marfurilor sunt companii si entitati comerciale cu sediul in Statele Unite, astfel incat, pentru a creste eficienta noastra operationala si pentru a ne servi mai bine clientii, ne centralizam platforma de tranzactionare de marfuri in SUA", a adaugat purtatoarea de cuvant a Bank of America.

Wood a refuzat sa spuna cati salariati au fost afectati de inchiderea platformei de tranzactionare londoneze, care a avut loc miercuri.
Bank of America, cu sediul la Charlotte, in Carolina de Nord, a inceput sa isi reduca operatiunile de tranzactionare de pe piata metalelor la sfarsitul lui 2007, la doar un an dupa ce intrase pe piata.

Banca s-a numarat printre companiile care s-au inghesuit sa profite de preturile record ale petrolului, aurului, platinei si ale altor marfuri. Nou-venitii vor o parte din afacerile dominate traditional de marile banci de pe Wall Street, Morgan Stanley si Goldman Sachs.

Majoritatea analistilor considera insa ca bancile vor continua sa se extinda in aceasta zona, in pofida unor reduceri in alte sectoare, in contextul problemelor de pe pietele internationale de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri