Banca americana de investitii Goldman Sachs a anuntat vineri ca isi va reduce numarul de angajati la nivel mondial cu 5% in urmatoarele luni, dupa evaluarea anuala a personalului.
Goldman Sachs are aproximativ 30.500 angajati la nivel mondial, ceea ce inseamna ca reducerea ar echivala cu disponibilizarea a 1.500 de angajati.

Banca a anuntat ca cei ce vor fi disponibilizati vor fi cei care au inregistrat cele mai slabe performante.
Detalii legate de persoanele afectate de aceasta decizie vor fi publicate in martie, potrivit purtatorului de cuvant.

Acesta a mai adaugat ca este o parte normala a procesului de evaluare a angajatilor.

"Desfasuram in fiecare an un proces de evaluare a angajatilor si aceasta este o etapa a procedurii", a declarat purtatorul de cuvant, care a anuntat ca banca face in continuare angajari.

Masura a venit in contextul in care criza creditelor a afectat bilanturile contabile ale bancilor si estimarile de castig, determinand si bancile concurente precum Lehman Brothers, Citigroup si Credit Suisse sa reduca numarul de locuri de munca.

In decembrie, Goldman a anuntat ca in al patrulea trimestru, castigurile au urcat cu 2%, depasind estimarile, insa compania a avut estimari rezervate si a anuntat ca situatia din piete va ingreuna cresterea castigurilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri