Coca-Cola Co., liderul din industria producatoare de bauturi racoritoare, a achizitionat, contra sumei de 110 milioane de dolari, aproximativ 40% din compania americana producatoare de ceaiuri imbuteliate Honest Tea, informeaza presa internationala.
Marele producator de bauturi racoritoare urmeaza sa preia, in urmatorii trei ani, producatorul de ceaiuri in intregime, potrivit unor surse.

Achizitia vine ca urmare a dorintei gigantului din industria sucurilor de a a-si imbunatati linia de ceaiuri, o nisa a pietei de profil care inregistreaza unele dintre cele mai mari rate de crestere in SUA.

In prezent, Coca-Cola nu detine in portofoliu un brand suficient de puternic pentru a contracara actuala competitia de pe piata ceaiurilor imbuteliate, al carei volum a crescut cu 24% in primele noua luni ale anului precedent, potrivit estimarilor specialistilor.

Nestea, cea mai cunoscuta marca de ice-tea a Coca-Cola, se afla in urma competitorului sau Lipton, produs de Pepsi, care este comercializat in prezent printr-o colaborare cu compania-gigant din industria produselor de larg consum Unilever Plc.

Cel putin pentru moment, Coca-Cola nu va reusi sa ia locul competitorului sau, Pepsi, in ceea ce priveste segmentul ceaiurilor imbuteliate, in conditiile in care Honest Tea a inregistrat, anul trecut, vanzari 23 de milioane de dolari, valoare ce nu depaseste rezultatele obtinute de Lipton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri