Asiguratorul Aviva a publicat o crestere de 22% a vanzarilor in sectorul asigurarilor de viata si al pensiilor in 2007, depasind estimarile, insa din cauza costurilor mai mari ale inundatiilor din aceasta vara din Marea Britanie vor rata o tinta cheie pentru asigurari, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Cea mai mare companii de asigurari din Marea Britanie a anuntat o crestere a costurilor de asigurare cu 75 milioane lire sterline (148 milioane dolari) in iunie si iulie, pe fondul conditiilor climatice, ce a dus marja operationala totala, costurile si solicitarile exprimate ca un procent din primele brute subscrise, la 100%, fata de tinta de 98%.

Excluzand solicitarile de despagubire pentru inundatii, marja operationala totala ar fi fost de 95%, depasind tinta cu 3%.

Aviva a anuntat ca noua afacerea cu asigurari de viata si pensii private a urcat la 31,6 miliarde lire in 12 luni, depasind o estimare medie de 30,82 miliarde lire, potrivit unui sondaj al companiei.

Vanzarile anuale totale ale grupului, care includ vanzarile din sectorul investitiilor, au crescut cu 25%, la 38,58 miliarde lire.

In Marea Britanie, care totalizeaza peste o treime din noua afacere, vanzarile de pensii si de asigurari de viata au crescut cu 5%, sustinute de vanzarile puternice de rente anuale si de parteneriatul cu Royal Bank of Scotland.

Cu toate acestea, sectorul pensiilor individuale a scazut cu 10% din 2006, cand afacerea a fost afectata de schimbari in regulament si vanzarile la asigurarile de protectie au scazut cu 14%, afectate de slabirea pietei ipotecare.

Aviva, care a anuntat ca vrea sa faca economii pe termen lung in linie cu o medie a pietei de 5-10% in acest an, a transmis ca spera macar la o crestere in rand cu piata in 2008, desi cresterea ar putea incetini fata de anul trecut.

In Europa, unde Aviva tinteste o crestere de cel putin 10% pe an, vanzarile au urcat cu 15%, sustinute de Polonia si Islanda.

In America de Nord, vanzarile au crescut de peste patru ori fata de nivelul din 2006, multumita achizitionarii concurentei americane AmerUs, cifra de afaceri atingand 3,6 miliarde lire, astfel regiunea devenind cea de-a treia piata Aviva din punct de vedere al vanzarilor, dupa Marea Britanie si Irlanda.

Aviva este ultimul asigurator britanic ce isi publica cifra vanzarilor pentru 2007. Cele mai multe companii din sector au dat semne de incetinire in 2008 si au avertizat ca va fi un an dificil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri