Liderul mondial din sectorul otelului, ArcelorMittal, va incepe pana la finalul acestui an constructia a doua uzine gigant in India in valoare de 20 miliarde dolari, proiecte anuntate cu mai mult timp in urma, a spus joi unul dintre sefi companiei, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Vom incepe pana la finalul acestui an constructia fiecaruia dintre cele doua proiecte in statele Jharkhand si Orissa. Suntem gata sa prezentam raportul detaliat cu privire la aceste proiecte" autoritatilor locale, a spus vicepresedintele responsabil de finantele companiei, Sudhir Maheshwari, citat de agentia Press Trust of India.

Cele doua uzine, cu o capacitate anuala de 12 milioane de tone de otel, vor necesita o investitie de 20 miliarde dolari (800 miliarde rupies) in urmatorii zece ani, a adaugat oficialul.

ArcelorMittal - companie care a luat nastere in iunie 2006 in urma fuziunii dintre grupul indian Lakshmi Mittal, Mittal Steel si compania europeana Arcelor - a anuntat in decembrie 2006 constructia unei otelarii gigant in Orissa (estul Indiei) care va costa 8,7 miliarde dolari.

In iulie 2007, ArcelorMittal si-a reafirmat intentia de a construi o a doua uzina in statul Jharkhand, proiect pentru care a fost semnat un acord intre statul Indian si Mittal Steel in octombrie 2005, inaite de fuziunea cu Arcelor.

Magnatul otelului, Lakshmi Mittal, ia in considerare de mai multi ani posibilitatea implementarii unor proiecte in tara sa natala, una dintre cele mai promitatoate pietele mondiale ale siderurgiei dupa China, in care nu dispune de nicio facilitate de productie.

Fiecare din viitoarele uzine va avea nevoie de 600 milioane de tone de minereu de fier, iar ArcelorMittal a depus o oferta pentru a exploata minele din Orissa, a spus Maheshwari.

Orissa este un stat bogat in minereu de fier, detinand 25% din rezervele Indiei, si a atras interesul grupurilor siderurgice.

Compania sud-coreana Pasco a semnat in iunie 2005 un acord pentru a construi o uzina cu o capacitate anuala de 12 milioane tone, dar proiectul bate pasul pe loc din cauza unui conflict cu populatia locala pe tema alocarii terenurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri