Rata anuala a inflatiei din Zimbabwe a atins un nivel record pe plan mondial, de 66.212,3% in decembrie 2007, acordand o noua lovitura eforturilor presedintelui Robert Mugabe de a scoate economia tarii din marea criza in care se afla, informeaza Reuters.
Mugabe a transformat lupta impotriva inflatiei in punctul central al eforturilor guvernului de a schimba situatia economica din tara.
"Rata inflatiei de la an la an pentru luna decembrie, masurata de Indicele Preturilor de Consum, a ramas la 66.212,3%, crescand cu 39.741,5% fata de nivelul din noiembrie, de 26.470,8%", potrivit Biroului Central de Statistica din Zimbabwe.

Inflatia a urcat la 240,1% in decembrie, de la 131,4% in noiembrie, potrivit Biroului Central de Statistica.

Acest rezultat este un alt semn care arata ca ordinul guvernului de a ingheta preturile in luna iunie nu a reusit sa opreasca majorarea preturilor.

Zimbabwe se confrunta cu un nivel in crestere al saraciei, o rata a somajului de 80% si reduceri cronice de alimente si combustibil.
Mugabe, ce pune problemele pe seama sabotajului tarilor din Occident care se opun regimului sau, va candida inca odata pentru functia de presedinte la alegerile generale din 29 martie.

Dobanda de politica monetara a bancii centrale din Zimbabwe se ridica la 1.200%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri