Citigroup i-a impiedicat pe investitorii de la unul dintre fondurile sale de risc sa isi retraga banii, iar un nou fond de credite a avut pierderi de 52% in primele sale trei luni, a aratat publicatia The Wall Street Journal, citata de Reuters.
Cea mai mare banca americana a suspendat castigurile de la CSOPartners, un fond specializat in creditele corporative, dupa ce investitorii au incercat sa retraga peste 30% din activele in valoare de 500 milioane dolari, scrie NewsIn.

Citigroup a injectat 100 milioane dolari pentru a consolida fondul, care a avut pierderi de 10,9% in 2007.

Directorul fondului, John Pickett, a renuntat la pozitia sa, ca urmare a unui conflict cu boardul Citigroup si in urma reclamatiilor investitorilor, dupa ce a incercat sa se retraga din a angaja mai mult de jumatate din activele fondului in cumpararea de credite legate de o companie germana de media, a mai aratat The Wall Street Journal. Problema a fost solutionata dupa ce CSO a acceptat sa cumpere credite in valoare de 746 milioane dolari la valoarea atribuita de catre emitent (face value), desi acestea se tranzactionau intr-un culoar cuprins intre 86% si 93% din 'face value'.

Intre timp, fondul Falcon Plus Strategies, lansat in 30 septembrie, a avut pierderi de 52% in trimestrul al patrulea, dupa ce a facut mize pe valori mobiliare legate de piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc si a facut tranzactii bazate pe valoarea relativa a obligatiunilor municipale si a titlurilor trezoreriei americane. Unele obligatii garantate cu credite (CDO) ale fondului s-au tranzactionat la 25% din valoarea lor initiala, a mai aratat publicatia, citata de Reuters.

Ambele fonduri sunt gestionate de divizia de investitii alternative a Citigroup. Operatiunile de acest tip au fost conduse pentru scurt timp anul trecut de Vikram Pandit, care l-a inlocuit in decembrie 2007 pe Charles Prince in pozitia de director general al Citigroup. Old Lane Partners, un fond de risc fondat de Pandit, pe care l-a vandut anul trecut bancii Citigroup, a avut, la randul sau, o evolutie negativa, a mai aratat The Wall Street Journal.

Citigroup a afisat, din iunie pana in prezent, deprecieri ale activelor in valoare de 30 miliarde dolari si pierderi, ca urmare a investitiilor de pe piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc, a creditelor complexe si a deteriorarii creditarii. Toate aceste probleme au stat la baza unor pierderi record de 9,83 miliarde dolari in trimestrul al patrulea. Profitul diviziei de investitii alternative a cazut cu 89% in trimestrul al patrulea, pana la 61 milioane dolari.

Reprezentantii Citigroup nu au putut fi contactati pentru comentarii imediate. Un purtator de cuvant a declarat insa, pentru The Wall Street Journal, ca CSO si alte fonduri asemanatoare de risc fac obiectul unei monitorizari extinse a riscurilor si ca veniturile fondului Falcon Plus au fost afectate de pietele volatile cu venituri fixe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri