Pretul barilului de petrol a crescut, mercuri, la bursa din New York pana la 100,40 dolari, depasind nivelul record de 100,10 dolari/baril inregistrat marti, relateaza AFP, citat de NewsIn.

In prima parte a zilei, pretul barilului de petrol cu densitate mica "light sweet crude", cu livrare in martie, a scazut cu 68 de centi, la 99,33 dolari pe baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, tranzactionat pe piata londoneza cu livrare in martie, se ieftinise cu 75 centi, la 97,81 dolari/baril, dupa ce marti s-a scumpit pana la 98,70 dolari/baril.

Ingrijorarea cu privire la starea economiei Statelor Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a urcat pretul petrolului pana la un nivel record, dar semnalele privitoare la faptul ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va mentine plafonul productiei de petrol a organizatiei sau chiar il va cobori la sedinta din 5 martie, au urcat, marti, in sedinta de tranzactionare de pe piata new-yorkeza, pretul petrolului pana in apropierea nivelului de 100 dolari/baril.

Cotatia titeiului a fost sustinuta si de problemele de la rafinariile americane si de tensiunile dintre compania Exxon Mobil si Venezuela cu privire la preluarea unui proiect petrolier in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri