Presedintele boardului director al BayernLB, Werner Schmidt, a anuntat miercuri consiliul de administratie ca demisioneaza din functie, iar de la 1 martie va fi inlocuit de Michael Kemmer, membru al consiliului director.
Consiliul de administratie al Bayern LB l-a numit, pe Michael Kemmer, actual membru al boardului director, ca succesor al lui Schmidt Kemmer, care este membru in boardul director de la 1 iunie 2006. Anterior, a facut parte din conducerea grupului HVB Bank, in perioada iunie 2003 - decembrie 2005.

Warner Schmidt a fost responsabil de stabilirea directiilor de dezvoltare ale BayernLB dupa retragerea garantiei statului si a intarit colaborarea cu bancile de economii pentru a oferi servicii financiare complete sectorului de afaceri si de retail, potrivit oficialilor bancii din consiliul de administratie. De asemenea, "Werner Schmidt a recunoscut din timp oportunitatile prezente pe pietele emergente si a dezvoltat o strategie de achizitii in scopul protejarii viitorului bancii", se arata in comunicat.

Bayerische Landesbank (BayernLB) este detinuta de Landul Bavaria si Asociatia Bancilor de Economii Bavareze, fiecare detinand cate 50% din actiunile acesteia.

BayernLB este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara ungara MKB Bank, actionar majoritar al bancii MKB Romexterra. Grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, este detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii MKB Romexterra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri