Editura anglo-olandeza Reed Elsevier a transmis ca va cumpara compania americana de gestionare a riscurilor Choice Point Inc pentru 4,1 miliarde de dolari in numerar si a anuntat o serie de obiective de reducere a costurilor in urmatorii trei ani, alaturi de rezultatele pentru 2007.
Reed a transmis ca prin combinarea Choice Point cu afacerea proprie de gestionare a riscurilor Lexis Nexis si cu grupul sau de analitica, ar crea o afacere de gestionare a riscurilor cu un venit de 1,5 miliarde dolari si cu o pozitie de conducere intr-o piata cu un ritm de crestere alert.

Compania a mai anuntat ca preluarea Choice Point la un pret de 50 dolari/actiune a fost aprobata in unanimitate de consiliul companiei americane si ca asteapta acum aprobarea actionarilor si a agentiilor de reglementare.

Reed Elsevier a transmis, de asemenea, ca va desfiinta divizia Reed Business Information pentru a reduce expunerea la ciclicitatea pietelor de publicitate.

Reed, care a returnat recent actionarilor 4 miliarde dolari in urma vanzarii activelor in sectorul editurii pentru edicatie, a anuntat ca tinteste sa reduca cheltuielile cu 245 milioane lire sterline (477,4 milioane dolari) in intervalul 2008-2011, cu economii anuale de 100 milioane lire pana in 2011.

Restructurarea afacerii presupune costuri de aproximativ 140 milioane lire, potrivit Reed, care a transmis ca profitul operational ajustat a fost de 1,137 miliarde lire, in crestere cu 5% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri