Daniel Bouton, directorul executiv al bancii franceze Societe Generale, a declarat intr-un interviu acordat luni cotidianului economic Les Echos ca nu mai este dispus sa isi depuna demisia
"Mi-am depus de doua ori demisia si consiliul de administratie a refuzat-o de doua ori. Momentan aceasta demisie nu mai este pe masa", a confirmat acesta. "Raman, pilotez, conduc. Nu trebuie sa existe nicio indoiala in acest sens", a declarat Bouton.

Chestionat cu privire la pierderile de 4,9 miliarde euro inregistrate in 2007, Bouton a estimata ca aceasta este "o pierdere operationala cauzata de o frauda enorma".

"Divizia bancara de retail precum si celelalte divizii ale Societe Generale merg foarte bine, sunt foarte performante si demonstreaza calitatea unui model echilibrat dezvoltat inca din 1999", a adaugat acesta.

Privind evolutia titlurilor bancii, Bouton a precizat ca Societe Generale a "estimat un reducere a activitatii, avand in vedere ca piata este marcata de turbulente inca din vara".

"Incepand cu anul 2009 sau 2010, vom evolua din nou la capacitate maxima pe piata derivativelor, unde suntem lideri de piata", a afirmat Bouton.

Societe Generale a anuntat la data de 24 ianuarie pierderi de aproape 7 miliarde euro, dintre care 4,82 miliarde au fost atribuite unei "fraude" a traderului Jerome Kerviel iar restul de doua miliarde fiind cauzate de criza creditelor ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri