Compania electrica franceza Suez si partenerul de fuziune Gaz de France au anuntat luni ca au achizitionat o centrala cu o capacitate de 1.875 Megawati in Marea Britanie, cumparata de la Goldman Sachs si Cargill pentru o suma care nu a fost dezvaluita, informeaza Reuters.

Suez, prin intermediul subsidiarei Electrabel, si Gaz de France, vor avea cate o participatie de 50% in cadrul centralei Teesside, una dintre cele mai mari centrale energetice alimentate cu gaz din Europa.

Goldman si Cargill detineau 30%, respectiv 70% din Teesside.

Functionala din 1993, centrala Teesside este localizata in nord-estul Marii Britanii si opereaza opt turbine pe baza de gaze naturale. Afacerea consolideaza pozitia Gaz de France pe piata britanica, unde a fost prezenta in sectorul energetic din 1993, prin intermediul unei centrale in Shotton, Wales, cu o capacitate instalata de 215 megawatti.

De asemenea, va majora capacitatea totala de productie a Gaz de France la 1.150 Megawatti.

In sectorul gazelor naturale, al serviciilor emergetice si al activitatilor ecologice, Suez este prezenta pe piata britanica din 1984, unde a generat un profit de 1,7 miliarde euro in 2007 si unde are peste 8.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri