Grupul AXA, al doilea asigurator european, a afisat o majorare a profitului sub asteptarile pietei pentru anul 2007, precizand ca se asteapta la performante notabile in 2008, in ciuda inaspririi mediului de afaceri, informeaza AFP, citat de NewsIn.
Profitul obtinut din activitatea de baza a crescut cu 27%, la 4,96 miliarde euro (7,46 miliarde dolari), castigurile fiind sporite de catre preluarea de catre AXA a asiguratorului elvetian Winterthur.

Analistii chestionati de Reuters mizau pe un profit de 4,98 miliarde euro.

Profitul net al AXA a crescut cu 11%, la 5,67 miliarde euro, cu putin sub asteptarile analistilor, de 5,77 miliarde euro.
Castigurile companiei au scazut in cea de-a doua jumatate a anului. La fel ca majoritatea companiilor financiare din lume, AXA a fost afectata de criza globala a creditelor, cauzata de pierderile sectorului american al creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

La inceputul lunii februarie, grupul Allianz, cel mai mare asigurator european, a afisat un nivel record al profitului net pentru 2007, de aproape 8 miliarde euro, insa a anuntat de asemenea pierderi ale diviziei sale bancare, cauzate tot de criza creditelor.

AXA a precizat ca in ciuda inaspririi mediului de afaceri, se asteapta la majorarea castigurilor inregistrate in 2008.
"In contextul unui mediu macroeconomic mai putin favorabil, AXA va anunta un nivel pozitiv al cresterii veniturilor si castigurilor in 2008", a declarat directorul executiv al AXA, Henri de Castries, intr-un comunicat.

AXA a precizat ca investitiile nete in valori mobiliare oferite de catre asiguratorii de obligatiuni municipale, un sector grav afectat de catre criza creditelor, s-au ridicat la 800 milioane euro.

AXA a propus un dividend de 1.20 euro pe actiune pentru anul 2007, in crestere cu 13% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri