Pretul petrolului a crescut, in aceasta dimineata, la 102,63 dolari barilul pe bursele electronice din Asia, dupa ce s-a apropiat de nivelul de 104 dolari pe baril, inregistrat inainte de reuniunea Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de la Viena, informeaza NewsIn, citand AFP.
In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in aprilie, a crescut cu 18 centi, la 102,63 dolari pe baril, peste nivelul de 102,45 dolari atins luni seara la New York.

Pretul petrolului a urcat luni pana la un nivel record, de 103,95 dolari pe baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in aprilie, s-a scumpit cu 22 centi, la 100,70 dolari pe baril.

"Fluctuatiile dolarului continua sa ghideze pretul petrolului", a declarat Victor Shum, analist al companiei Purvin and Getz, de la Singapore. Euro s-a apreciat luni la 1,5275 dolari, un nivel record, ieftinind petrolul pentru investitorii ce cumpara in alte monede decat dolarul american.

Piata asteapta reuniunea de miercuri a OPEC, de la Viena, al carui presedinte, Chakib Khelil, care este si ministrul algerian al petrolului, nu a exclus o posibila reducere a productiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri