Grupul european de aeronautica si aparare (EADS), companie mama a Airbus, a anuntat astazi ca a incheiat anul 2007 cu o pierdere neta de 446 milioane euro (685 milioane dolari), anul trecut grupul obtinand un profit net de 99 milioane euro.
EADS, afectat de intarzierile programului de fabricare al aeronavei gigant A380 si de slabiciunea dolarului, a afisat un profit operational de 52 milioane euro, in scadere fata de nivelul de 399 milioane inregistrat in 2006.

Veniturile grupului au scazut la 39,1 miliarde euro in 2007, fata de cele 39,434 miliarde obtinute in anul precedent, in mare parte din cauza deprecierii dolarului.

EADS a estimat un profit operational de 1,8 miliarde euro in 2008 si venituri de peste 40 miliarde dolari.
Castigurile din 2007 au fost reduse si de a doua pierdere anuala inregistrata la Airbus, dupa ce intarzierile de productie au rezultat in penalizari si operatiuni de restructurare.

Veniturile Airbus au crescut usor, la 25,216 miliarde euro, insa producatorul de aeronave a afisat o pierdere de 881 milioane euro pentru 2007, cu mult peste estimarile analistilor.

In ciuda mediului nefavorabil, comenzile EADS la sfarsitul anului 2007 s-au ridicat pana la nivelul record de 339,5 miliarde euro, depasind cu mult nivelul de 262,8 miliarde euro atins la sfarsitul anului precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri