Kazahstanul, Uzbekistanul si Turkmenistanul vor majora pretul gazelor naturale vanduse Rusiei, "pana la un nivel al pietei" europene, incepand cu anul 2009.
La sediul Gazprom din Moscova va avea loc in cursul zilei de astazi o intalnire cu sefii companiilor de gaze naturale din aceste state, KazMunaiGas, Uzbekneftegas si Turkmengaz, potrivit reprezentantilor grupului rus.

Cele trei grupuri au declarat ca "luand in calcul interesele economice nationale, pretul la gaze naturale se va ridica la nivele comparabile cu cele din Europa, incepand cu anul 2009", sugerand majorari considerabile fata de preturile practicate momentan.

O astfel de decizie "nu va avea niciun impact asupra aprovizionarii pe termen lung a Europei", potrivit purtatorului de cuvant al Gazprom.

Ucraina ar putea insa sa resimta efectele acestei decizii, pentru ca aprovizionarea Ucraine cu gaze naturale se face in mare parte cu gaze provenite din Asia Centrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri