Air France a fost adaugata pe lista companiilor aeriene internationale investigate de Comisia Europeana in legatura cu posibila implicare intr-un cartel de fixare a preturilor pentru zborurile catre Japonia, informeaza NewsIn citand Reuters.
"Air France ofera Comisiei intreaga cooperare", a anuntat compania aeriana franceza intr-un comunicat publicat pe 11 martie.

Compania germana Lufthansa si KLM Royal Dutch Airlines, divizia olandeza a Air France, au anuntat marti ca sunt implicate in aceeasi ancheta. O sursa din cadrul Alitalia a dezvaluit ca si aceasta este cercetata.

Anchetatorii anti-trust din cadrul Comisiei Europene au anuntat marti ca au inspectat birourile mai multor companii aeriene internationale care opereaza zboruri pe distante mari spre Japonia, suspecte ca ar face parte dintr-un cartel.

Asemenea inspectii sunt etape preliminare in investigatiile pentru suspecti de activitate de tip cartel si nu inseamna neaparat ca aceste companii sunt vinovate de incalcarea regulamentelor anti-trust.

In Tokyo, Japan Airlines Corp (JAL) si All Nippon AirwaysCo Ltd (ANA) au anuntat ca nu sunt implicate in investigatii. British Airways, Virgin Atlantic si compania scandinava SAS au anuntat marti ca nu au fost inspectate.

In cazul in care vor fi gasite vinovate, companiile risca o amenda din partea Comisiei Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri