Federal Reserve (Fed) si banca centrala a Marii Britanii au infirmat informatiile dintr-un articol de presa potrivit caruia ar avea in vedere posibilitatea sa foloseasca fonduri publice pentru a cumpara valori mobiliare garantate cu ipoteci, ca sa tempereze criza creditelor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cu toate acestea, reprezentantii Bank of England au afirmat ca iau in considerare alte optiuni, pe care nu le-au numit, pentru a reduce turbulentele de pe pietele financiare, care au continuat in pofida faptului ca bancile centrale au injectat miliarde de dolari ºi au coborât ratele dobânzilor.

Publicatia The Financial Times a mentionat, fara sa citeze surse, ca bancile centrale de pe ambele tarmuri ale Atlanticului poarta negocieri privind fezabilitatea cumpararii de valori mobiliare sustinute cu ipoteci, instrumente financiare a caror valoare a scazut semnificativ in ultimele luni, afectând negativ bilanturile contabile ºi cotatia titlurilor bancilor.

"Bancile centrale, inclusiv Bank of England, au cautat modalitati pentru a reduce problemele", a declarat un purtator de cuvânt al bancii centrale a Marii Britanii. "Bank of England nu se afla, insa, printre bancile centrale despre care s-a scris ca ar propune scheme care sa impuna contribuabililor, ºi nu bancilor, sa suporte riscul creditelor", a precizat purtatorul de cuvânt al institutiei cu sediul la Londra.

"Putem, totuºi, confirma ca am studiat o serie de alte optiuni, dar este prea devreme ca sa dam detalii", a mai spus purtatorul de cuvânt al Bank of England.

Un oficial al Federal Reserve, banca centrala americana, a spus ca "Federal Reserve nu este implicata in discutii cu alte banci centrale, pentru cumpararea de valori mobiliare sustinute cu ipoteci".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri