Bank of America, cea mai mare banca comerciala din SUA, s-ar putea confrunta cu pierderi de 6,5 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, din cauza creditelor ipotecare si a imprumuturilor, potrivit unui analist din sectorul bancar, informeaza Reuters.
Analistul firmei Punk Ziegel, Richard Bove, si-a redus estimarile in ce priveste castigurile bancii pana in 2010, desi se asteapta in continuare ca Bank of America sa inregistreze rezultate pozitive in primul trimestru din 2008.

Bove si-a redus estimarile legate de profitul pe actiune al Bank of America la 2,98 dolari, de la 3,81 dolari pentru 2008, la 3,96 dolari, de la 4,30 dolari pentru 2009, si la 4,78 dolari de la 4,93 dolari pentru 2010.

Analistul estimeaza un profit de 37 centi pe actiune pentru primul trimestru din 2008.

Bank of America nu a putut fi contactata imediat pentru a oferi detalii.

In ianuarie 2008, directorul executiv Kenneth Lewis a declarat ca se asteapta ca profitul anual sa depaseasca 4 dolari pe actiune.

Potrivit estimarilor lui Lewis, costurile creditelor vor creste cu peste 20%, insa aceasta crestere va putea fi suportata.

Bank of America, cu sediul in orasul Charlotte din Carolina de Nord, a inregistrat pierderi de 3,31 miliarde dolari in trimestrul al patrulea din 2007, si de 8,39 miliarde dolari pentru tot anul trecut, cu 67% mai mult fata de 2006.

Banca americana a decis in ianuarie sa achizitioneze Countrywide Financial Corp, numarul unu de pe piata creditelor ipotecare din SUA, intr-o tranzactie evaluata la 4,4 miliarde dolari.

Totalul tranzactiei evalueaza Countrywide la 7,63 dolari pe actiune, cu 32% peste pretul de inchidere de joi, de 5,78 dolari.

Diferenta reflecta asteaptarile anumitor investitori legate de posibilitatea ca Bank of America sa incerce sa renegocieze acordul, pe fondul deprecierii pietei de imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri