Deutsche Bank a anuntat ca degradarea veniturilor si deprecierea activelor in urma crizei mondiale a creditelor ar putea pune in pericol tinta de profit stabilita pentru acest an, relateaza Reuters.
Cea mai mare banca din Germania tinteste un randament al capitalului investit de 25% in timpul ciclului de afaceri si un profit inainte de taxe de 8,4 miliarde euro in 2008, informeaza NewsIn.

Luna trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, directorul executiv Josef Ackermann a estimat ca anul 2008 va fi "o provocare pentru afacerile legate de piata de capital" si a mentionat ca va atentiona investitorii in cazul in care banca ar putea sa nu atinga tintele financiare.

In raportul anual publicat miercuri, banca a anuntat ca actuala criza a creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat ar putea cauza probleme ale castigurilor in pietele financiare, in pietele de credite structurate si in alte sectoare, precum si alte deprecieri ale activelor.

"Compensarea efectelor negative asupra profitabilitatii prin performanta in alte afaceri ar putea sa nu fie o solutie fezabila, in special daca estrimarile potrivit carora cresterea economica va continua in 2008, chiar daca intr-un ritm mai lent, sunt gresite si daca ne vom confrunta cu conditii economice mai putin favorabile", a anuntat Deutsche Bank.

"Aceste circumstante vor avea un efect advers asupra capacitatii noastre de a atinge obiectivele de profitabilitate inainte de taxe", mai arata raportul emis de banca.

Deutsche Bank a mai anuntat ca afacerile in sectoarele bancare de investitii si corporate, afectate cel mai direct de turbulentele din pietele financiare, ar putea sa se reduca semnificativ pe termen scurt.

Pe termen lung, Deutsche Bank ramane bine pozitionata pentru crestere, datorita extinderii la nivel mondial, prin care beneficiaza de expansiunea pietelor de capital si datorita gestionarii activelor in piete externe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri