Agentia de rating Standard & Poor\'s a anuntat ca a urcat perspectiva grupului austriac Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group (VIG) de la "stabila" la "pozitiva", dupa preluarea unor subsidiare de asigurari ale Erste Bank, informeaza agentia.
In acelasi timp, agentia confirma ratingul "A+" acordat capacitatii companiei de a-si achita datoriile si ratingul "A+" al tariei financiare.

"Acest lucru reflecta asteptarile noastre conform carora pozitia competitiva a VIG pe piata asigurarilor de viata in Austria si Europa Centrala si de Est va fi semnificativ intarita prin achizitia s-Versicherung AG si a subsidiarelor bancii austriece Erste Bank der österreichischen Sparkassen, inclusiv acordul unui parteneriat regional extins de cooperare", a declarat un analist al Standard & Poor's, Wolfgang Rief.

Revizuirea perspectivei incorporeaza si performanta operationala solida, peste asteptari si diversificarea continua a modalitatii de obtinere a castigurilor de catre grup.

Ratingurile acordate VIG sunt sustinute de imaginea pozitiva a managementului companiei si de asteptarile agentiei de rating conform carora capitalizarea grupului va continua sa fie in continuare solida.

Contracarand in parte aceste puncte puternice, grupul nu a oferit inca un sir sustinut de crestere a castigurilor in afara Austriei, pentru a diversifica sursele de profit.

Aceasta achizitie va sustine planurile pe termen mediu ale grupului, continand insa un grad de risc, chiar daca limitat.

Grupul beneficiaza de o pozitie foarte puternica din punct de vedere competitiv in Austria si Europa Centrala si de Est. Acest lucru reflecta diversificarea linei de distributie de plan intern, precum si extinderea prezentei pe plan extern.

Achizitia va adauga imediat venituri de 1,3 miliarde euro din prime brute, majoritate acestora provenind din activitatile de asigurari de viata si din extinderea parteneriatului de distributie de asigurari non-viata cu Erste Bank si subsidiarele acesteia din Europa Centrala si de Est.

"Ne asteptam ca managementul VIG sa ofere in continuare rezultate operationale solide pe principalele piete si dezvoltare sustinuta a operatiunilor din Europa Centrala si de Est", a declarat Rief.

"Concentrarea regionala si relativa lipsa de maturitate a regiunii CEE va oferi grupului VIG un potential de crestere peste cel al companiilor rivale, care se concentreaza mai mult pe pietele mature", a declarat acesta.

Grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), isi vinde afacerile de asigurari, inclusiv cele de pe piata romaneasca, conationalilor de la Vienna Insurance Group (VIG) pentru 1,445 miliarde euro.

Vienna Insurance Group controleaza deja in mod direct pe piata din Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, Unita, cu 99,99% din titlurile societatii, si Asirom, achizitionata recent. Indirect, VIG detine si companiile Omniasig Asigurari de Viata - controlata, printr-o participatie de 50%, de Omniasig - si Agras, la care Unita are 75,7% din capital.

Dupa preluarea Asirom, Vienna Insurance Group ajunsese la o cota de circa 27% pe piata asigurarilor din Romania. Tranzactia dintre Erste si VIG este mai larga, vizand o cooperare privind distributia pe 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri