Averile investitorilor bogati, cu active de peste un milion de dolari, va creste cu 50% in urmatorii cinci ani, la 75 mii de miliarde dolari, conform unui raport publicat firma de consultanta Oliver Wyman.
Studiul a descoperit ca rata anuala de crestere a averilor detinute de investitorii bogati va incepe totusi sa se tempereze, pana la 9% in urmatorii cinci ani, intr-un mediu de afaceri mult mai dificil.

Averea globala detinuta de clientii bogati a crescut in ultimii cinci ani in medie cu 12% in 2007, la 50 mii de miliarde dolari, datorita pietelor bursiere in plina dezvoltare.

"Combinatia sporirii concurentei cu majorarea dificultatilor de pe piete a marcat inceputul unei perioade mai slabe pentru sectorul bancar specializat pe administrarea averilor clientilor bogati", a declarat Stefan Jaecklin, seful diviziei de averi si management de active al Oliver Wyman.

Estimarile companiei de consultanta depasesc insa calculele altor firme de acest tip.

De exemplu, grupul londonez de consultanta Scorpio Partnership a declarat in 2007 ca cei mai bogati clienti detineau active in valoare de 24,4 mii de miliarde dolari, in timp ce estimarile Cap Gemini privind averile investitorilor bogati de la sfarsitul anului 2006 se cifrau la 37,2 mii de miliarde dolari.

Studiul Oliver Wyman a aratat ca 16% din averea investitorilor bogati a fost plasata in 2007 in amplasamente offshore, insa cota de piata a acestui tip de banci va scadea in urmatorii ani, din cauza inaspririi reglementarilor internationale privind evaziunea fiscala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri