Cea mai mare provocare pentru reprezentantii bancii JPMorgan Chase & Co in ceea ce priveste integrarea Bear Stearns este sa se asigure ca mai au ceva de integrat.
Un exod al angajatilor de la Bear Stearns, care si-ar putea lua cu ei clientii, poate eroda si mai mult valoarea care a mai ramas la banca de investitii, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

"Oamenii care castiga bani pentru Bear Stearns se urca in lift si pleaca in fiecare seara", a spus un analist de la compania de consultanta Towers Perrin, David Hinkel, care consiliaza firmele pe probleme de integrare dupa fuziuni. "Din cauza naturii afacerii, oamenii sunt afacerea", a adaugat Hinkel.

Unul dintre partenerii de la firma de avocatura Heller Ehrman, Wesley Fredericks, a declarat, pentru Reuters ca "in astfel de situatii, adesea, crema angajatilor se grabeste sa plece si sa se stabileasca altundeva".

Motivarea si pastrarea celor 14.000 de angajati de la Bear Stearns, care au pierdut colectiv luna trecuta aproape 3 miliarde dolari, dupa ce banca de investitii a dat faliment, este o mare problema pentru JPMorgan. Directorul general Jamie Dimon a cerut firmelor concurente de pe Wall Street sa nu se bage.
JPMorgan majorase, luni, oferta de preluare pentru Bear Stearns, ale carei actiuni s-au tranzactionat la aproape 170 dolari/actiune anul trecut, pana la 10 dolari/actiune. Oferta originala de preluare a Bear Stearns, din 16 martie, fusese de 2 dolari/actiune. JPMorgan a incheiat si o tranzactie privind cumpararea de 95 de milioane de actiuni noi ale Bear Stearns, ce reprezinta 39,5% din actiunile bancii.

Scopul ofertei revizuite de preluare a fost de a finaliza afacerea si de a-i incuraja pe clientii si pe angajatii de la Bear Stearns sa reziste. Salariatii se confrunta insa cu concedieri masive, iar potrivit presei, aproape jumatate din personalul Bear Stearns ar putea fi dat afara.

"Nesiguranta alimenteaza teama, iar oamenii incep sa voteze cu picioarele", a comentat Hinkel, citat de Reuters.

"Vom asista la un val initial de plecari ale oamenilor talentati care vor parasi imediat organizatia. O mai mare ingrijorare o creeaza insa al doilea val de oameni ce vor pleca, probabil in decurs de sase luni de acum incolo. Cu cat dureaza mai mult problemele, cu atat este mai mare riscul ca oamenii talentati sa plece", a estimat Hinkel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri