Compania aeriana easyJet isi deschide a 20-a baza pe aeroportul din Lyon, parte a unei investitii in valoare de 600 de milioane de euro, derulata pe o perioada de patru ani.
Investitia din Lyon va permite easyJet sa isi dezvolte flota din Franta de la sase aeronave la 20 si sa dubleze numarul de pasageri de la sase milioane in 2007 la 12 milioane in 2011.

Initial, pe aeroportul Saint-Exupéry din Lyon isi vor avea baza doua aeronave noi Airbus A319, reprezentand o investitie de 80 de milioane de euro. Vor fi create aproximativ 80 de noi locuri de munca pentru piloti si echipaje de insotitori de zbor. In plus fata de cele cinci curse operate deja pe aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, easyJet va lansa cinci noi curse catre Europa si catre Africa de Nord, pe rutele Venetia, Marrakesh, Casablanca, Lisabona si Porto, si trei zboruri interne in Franta, catre Bordeaux, Toulouse si Biarritz.

Prin inaugurarea celei de-a treia baze in Franta, la Lyon, easyJet devine prima companie aeriana low-cost care asigura zboruri interne in Franta, operate din afara capitalei Paris. In luna februarie 2008, easyJet deschisese deja o alta baza franceza, la aeroportul Paris-Charles de Gaulle.

easyJet opereaza deja 50 de curse de pe 14 aeroporturi din intreaga tara (Paris CDG, Paris Orly, Lyon, Grenoble, Nisa, Marsilia, Toulouse, Biarritz, Bordeaux, La Rochelle, Montpellier, Nantes, Bastia si Ajaccio ). In prima jumatate a acestui an vor mai fi lansate inca 23 de curse.

"Cu o rata de penetrare a serviciilor aeriene low-cost ce reprezinta numai jumatate din media europeana, piata transporturilor aeriene din Franta sufera inca de o lipsa a legaturilor aeriene directe la costuri rezonabile, oferind astfel oportunitati extraordinare pentru easyJet. Evenimentul reprezinta un pas vital pentru investitia considerabila prin care ne vom dubla prezenta in Franta pana in anul 2011. Vom angaja francezi si vom transporta pasageri francezi din principalele aeroporturi ale Frantei, cu aeronave de la Airbus, baza Toulouse", a declarat directorul executiv al easyJet, Andy Harrison, cu ocazia evenimentului de la Lyon.

Compania aeriana easyJet a lansat, in septembrie 2007, primele zboruri din Bucuresti catre Milano, estimand ca in primul an va avea peste 200.000 pasageri si vor acoperi 6% din piata low-cost din Bucuresti.

easyJet este in prezent cea de-a doua companie aeriana, ca marime, din Franta, cu o cota de piata de 6%. easyJet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 157 de aeronave care acopera 391 de rute intre 103 aeroporturi din 26 de tari. easyJet a transportat peste 39 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri