Pretul petrolului a crescut astazi in tranzactiile la bursele electronice din Asia la 106,57 dolari/baril, din cauza deprecierii dolarului american in contextul ingrijorarilor cu privire la starea economiei Statelor Unite.
In timpul tranzactiilor matinale, pretul barilului "light sweet crude" cu livrare in luna mai a crescut cu 34 de centi, la 106,57 dolari, fata de 106,23 dolari vineri la bursa din New York.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna mai a crescut cu 4 centi, la 104,94 dolari/baril.

"Pe de o parte, piata petrolului se apreciaza ca urmare a unui dolar slab, iar pe de alta parte, ritmul cresterii economice incetineste, reducand cererea pentru petrol", a precizat Victor Shum, analist al firmei Purvin and Gertz din Singapore, Victor Shum.

Atentia investitorilor ramane concentrata pe situatia economiei Statelor Unite, a carei incetinire poate determina o reducere a cererii pentru energie.

Pana in prezent, recordul istoric al pretului petrolului a fost de 111,80 dolari pe baril la bursa din New York si de 108,02 dolari pe baril la bursa din Londra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri