Grupul de asigurari Liberty Mutual Group a anuntat miercuri ca va cumpara Safeco Corp pentru 3,8 miliarde de euro (6,2 miliarde dolari), intr-o tranzactie in urma careia Liberty Mutual va deveni cel de-al cincilea asigurator de proprietati si in caz de calamitate din Statele Unite, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Pentru fiecare actiune a Safeco se vor oferi 68,25 dolari in numerar, un pret cu aproape 51% mai mare decat cotatia la care titlurile au inchis sedinta de marti. Actiunile Safeco s-au apreciat cu 45,7%, echivalent cu 20,69 dolari, la 65,92 dolari/actiune pe bursa din New York.

Safeco, ce ofera asigurari pentru persoane fizice si pentru intreprinderi mici si mijlocii, urmeaza sa devina parte a diviziei agentiilor de piata a Liberty Mutual. Combinata, organizatia va avea circa 15.000 de agentii independente.

"Produsele si operatiunile Safeco completeaza operatiunile noastre din divizia agentiilor de piata", a declarat presedintele Liberty Mutual, Edmund Kelly. "Acestia sunt foarte puternici in vestul Statelor Unite, iar noi suntem foarte puternici in partea de est si suntem prezenti la nivel international", a adaugat Kelly.

Liberty Mutual este in prezent cel de-al saselea asigurator de proprietati si in caz de calamitate din Statele Unite, nivelul primelor din asigurare atingand anul trecut 20,2 miliarde dolari. Nivelul primelor de asigurari Safeco s-a ridicat in 2007 la 5,9 miliarde dolari.

Afacerea este incheiata dupa ce Liberty Mutual a cumparat anul trecut Ohio Casualty. Liberty Mutual a anuntat ca va continua sa caute si alte oportunitati de echizitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri