Grupul austriac de petrol si gaz OMV, actionar majoritar al Petrom, a anuntat achizitionarea unei participatii de 80% in cadrul unei licente de explorare marina (offshore) in Tunisia, consemneaza Reuters.
Licenta, cumparata de la Thani Tunisia Sidi Mansour BV, acopera o arie de 6.592 kilometri patrati la o adancime marina de 60 metri si este localizata la aproximativ 30 kilometri de campul petrolifer Ashtart, la care grupul OMV detine de asemeena un pachet de actiuni, a anuntat grupul austriac.

Lucrarile de explorare la zacamant vor incepe in 2008.

OMV, cel mai mare grup de petrol si gaze naturale din Europa Centrala, are rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde barili echivalent petrol (bep), o productie zilnica de aproximativ 321.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone.

In martie, OMV obtinuse o licenta de explorare offshore in Norvegia, unde mai detinea alte cinci licente.

Din 2004, OMV este actionarul majoritar al celei mai mari companii de petrol si gaze din Romania, Petrom.

OMV, care are ambitia sa devina un jucator important in sectorul energetic din Europa, detine un pachet de control de 40,4% in grupul turcesc Petrol Ofisi si vrea sa preia cel mai mare grup din Ungaria, OMV, la care detine deja peste 20% din actiuni.

MOL se opune, insa, vehement unei preluari, pe care o considera ostila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri