Angajatorii din sectorul privat american au adaugat 10.000 locuri de munca in aprilie, potrivit unui raport privat intocmit de ADP Employer Services, care a contrazis asteptarile analistilor pentru o scadere abrupta a acestora.
Cresterea numarului de locuri de munca survine in contextul in care cifrele din martie au fost revizuite in scadere si au indicat ca economia a creat 3.000 de locuri de munca in luna precedenta, potrivit ADP. Nivelul cresterii inregistrate in martie a fost initial de 8.000 locuri de munca in sectorul privat.

Economistii se asteaptau la o reducere a numarului de locuri de munca cu 60.000 in aprilie de catre angajatorii privati, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Contractele la termen (de tip futures) tranzactionate in SUA au crescut dupa raportul neasteptat de solid si in contextul aprecierea dolarului fata de euro.

Obligatiunile guvernamentale din SUA, care de obicei sunt influentate de semne ale deteriorarii economiei, si-au temperat câstigurile.

Raportul ADP a fost publicat inaintea raportului lunar al guvernului SUA cu privire la locurile de munca, raport care, potrivit asteptarilor analistilor, va afisa un declin cu 80.000 locuri de munca in sectoarele non-agricole in aprilie.

Cu toate acestea, analistii considera ca statisticile ADP si raportul statelor de plata pot afisa rezultate diferite.

"ADP a supraestimat statele de plata din sectoarele non-agricole din ultimele opt luni, ceea ce face ca acest raport sa fie mai putin credibil", a spus David Ader, strateg de la RBS Greenwich Capital.

Raportul publicat de ADP Employer Service a fost intocmit in comun cu Macroeconomic Advosers LLC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri