Compania Finmeccanica SpA a anuntat ca va achizitiona firma americana DRS Technologies contra sumei de 5,2 miliarde dolari, acesta fiind cel mai mare acord de pana acum in incercarea companiilor europene de aparare de a patrunde in sectorul de aparare din SUA, scrie Reuters.
Finmeccanica, numarul patru in sectorul european aerospatial si de aparare, a anuntat marti ca va plati 81 dolari pe actiune pentru DRS, companie ce produce radare si echipament de supraveghere, cu sediul in New Jersey.

Preluarea include de asemenea o datorie de aproxiamtiv 1,2 miliarde dolari.

Pentru achizitionarea DRS, Finmeccanica va face un imprumut pe care il va plati prin intermediul majorarii de capital, licitatiilor si vanzarii de active.

Finmeccanica a anuntat marti un profit net de 126 milioane euro (194,7 milioane dolari) in primul trimestru din 2008, cu 563% mai mult fata de anul trecut.

Profitul net al Finmeccanica a fost de 72 milioane euro, potrivit companiei.

Castigurile inainte de dobanzi, taxe si amortizari (EBITA) au crescut cu 13% la 133 milioane euro.
Finmeccanica si-a confirmat estimarile pe 2008, asteptand o crestere a venitului intre 6% si 11% si o crestere a EBITA intre 12% si 19%.

Compania a precizat ca va achizitiona o participatie de 11,1% in compania italiana de electronice Eurotech SpA, contra sumei de 18,1 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri