BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata, a afisat o scadere de 21% a profitului net in primul trimestru din 2008, chiar daca rezultatul a fost peste estimarile analistilor, potrivit NewsIn.
Profitul net a scazut la 1,981 miliarde euro (3,06 miliarde dolari), in mare parte din cauza unei reduceri cu 73% a castigurilor diviziei de operatiuni corporative si de investitii a BNP Paribas, care a suferit deprecieri suplimentare de active din cauza crizei financiare globale.

Analistii mizau pe un profit net de 1,675 miliarde euro, in medie.

Scaderea castigurilor diviziei de investitii bancare a contrastat cu majorarea profitului operatiunilor bancare de retail.

BNP Paribas a raportat o depreciere de active de 514 milioane dolari la divizia sa de investitii bancare.

Profitul operational brut a scazut cu 23%, la 2,79 miliarde euro, sub estimarile analistilor, ce se asteptau la o performanta de 2,89 miliarde euro.

BNP Paribas este a doua mare banca franceza ce a afisat profit pentru primul trimestru din 2008, intr-o perioada in care sectorul financiar global este in continuare afectat de efectele crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din Statele Unite ale Americii.

La inceputul saptamanii, rivalii de la Societe Generale au raportat o scadere de 23% a profitului net inregistrat in primul trimestru, iar grupuri din strainatate, precum Deutsche Bank, UBS sau Credit Suisse au afisat pierderi.

BNP Paribas a precizat ca performanta dovedeste rezistenta companiei.

"Rezultatul conforma abilitatea grupului de a trece cu bine peste aceasta perioada dificila si de a continua sa aplice strategia de dezvoltare", a declarat Baudoin Prot, directorul executiv al BNP.

Titlurile BNP Paribas s-au ieftinit cu aproximativ 9% de la inceputul anului, fata de o scadere de 15% a indicelui DJ Stoxx al bancilor europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri