Grupul petrolier kazah KazMunaiGas Exploration Production (KMG EP) a afisat o crestere de 166% a profitului net inregistrat in primul trimestru din 2008 fata de perioada similara din 2007, la 63,5 miliarde tenge (526,8 milioane dolari), conform surselor din companie.
Compania a anuntat de asemenea majorarea cu 26,4% a productie de petrol in primul trimestru din 2008, la 2,8 milioane tone de petrol, cu 604 mii tone mai mult decat perioada similara din 2007.

Majorarea se datoreaza in mare parte achizitiei unei participatii de 50% in compania JV Kazgermunai LLP, finalizata in aprilie 2007 si a unei participatii de 50% in CITIC Canada Energy Limited (CCEL), finalizata in decembrie 2007.

Cresterea considerabila a profitului net se datoreaza scumpirii petrolului, includerii performantei companiei Kazgermunai si majorarii venitului financiar, informeaza compania.

Acesti factori pozitivi au fost in parte contracarati de catre o reducere a volumelor de vanzari.

Veniturile KMG EP pentru primele trei luni din 2008 au crescut cu 46%, la 143 miliarde tenge (1,191 miliarde dolari), mai ales pe fondul scumpirii pretului petrolului.

Cheltuielile operationale s-au ridicat la 49 miliarde tenge (409 milioane dolari), nivel comparabil cu cel din primele trei luni din 2007.

KMG EP a primit dividende in valoare de 75 milioane dolari de la grupul Kazgermunai in luna martie 2008.

Comentand rezultatele pentru primele trei luni din 2008, presedintele KMG EP, Askar Balzhanov, a declarat ca "o combinatie a cresterii sustinute prin achizitii, de conditii favorabile de pe piata si un control strict al costurilor ne-au permis sa atingem un rezultat record al venitului net in primul trimestru al anului curent".

Compania KazMunaiGas EP este detinuta in proportie de 61% de compania petroliera de stat KazMunaiGaz.
Titlurile KMG EP sunt listate la bursa de la Londra si la cea din Kazahstan, compania strangand doua miliarde dolari cu ocazia ofertei publice initiale, din septembrie 2006.

Pe 27 august, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG) de la Rompetrol Holding, tranzactie ce a conferit intregului grup Rompetrol (TRG) o valoare de 3,616 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri