Goldman Sachs, cea mai activa banca de investitii de pe piata energetica, a revizuit in crestere accentuata estimarile sale pentru pretul petrolului in a doua jumatate a acestui an, invocand oferta limitata, consemneaza Reuters, potrivit NewsIn.
Bancherii de la Goldman Sachs anticipeaza ca pretul petrolului tranzactionat pe piata americana va ajunge la 141 dolari/baril in a doua jumatate a lui 2008, in crestere semnificativa fata de estimarea anterioara, de 107 dolari/baril.

Goldman Sachs estimeaza, de asemenea, ca pretul titeiului va urca anul viitor pana la o medie de 148 dolari/baril.

"Conditiile tensionate ale ofertei reprezinta catalizatorul principal pentru scumpirea petrolului", potrivit unui studiu de cercetare al bancherilor de la Goldman Sachs. "Pe termen scurt, petrolul va tinde sa se scumpeasca in continuare", arata Goldman Sachs.
Estimarea pentru cresterea pretului in 2009 a Goldman Sachs este ceam mai radicala dintre cele anticipate de analistii de la 30 de banci, chestionati de Reuters.

iteiul tranzactionat pe piata americana a atins, vineri, un nou record, de peste 127 dolari/baril, partial ca urmare a ingrijorarii din cauza ofertei.

Analistii de la Goldman Sachs au mentionat ca, in pofida dezvoltarii unor surse alternative de energie, cum ar fi biocombustibilii, cresterea ofertei de petrol s-a temperat la 1%, de la 1,8% in 2005, ritm mult mai lent decat cel estimat de banca pentru avansul economiei mondiale, de 3,8% in 2008.

"Date fiind aceste dezechilibre, pretul petrolului va continua sa creasca pe termen lung", a indicat Goldman Sachs, citata de Reuters.

Anuntul Goldman Sachs vine dupa ce mai multe banci si-au revizuit, in aceasta saptamana, in crestere estimarile pentru pretul titeiului.

Banca elvetiana UBS si-a revizuit in crestere, joi, estimarile pentru pretul petrolului, si a atras atentia ca riscurile inflationiste create de scumpirea titeiului ameninta cresterea economica mondiala din 2009 si 2010.

Economistul bancii elvetiene pentru piata energetica Jan Stuart a majorat cu 32% estimarea pentru pretul titeiului tranzactionat pe piata americana, de la 86,96 dolari/baril pana la 115 dolari/baril, se mentiona in raportul UBS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri