Credit Agricole ar putea sa isi vanda pe piata detinerea de 5,6% din actiunile Intesa Sanpaolo, a spus, marti, un oficial al bancii italiene si a adaugat ca nu exista niciun acord al fundatiei actionarilor bancii in vederea cumpararii pachetului de actiuni, transmite Reuters.
Publicatia Il Messaggero a scris marti ca fundatia actionarilor bancii Intesa Sanpaolo ar putea infiinta o companie noua care sa cumpere toate actiunile pe care le-ar putea vinde banca franceza.

"Nu. Este prea devreme si e posibil sa nu fie nevoie de asa ceva. Credit Agricole ar putea vinde actiunile direct pe piata", a precizat presedintele consiliului director al Intesa Sanpaolo, Enrico Salza, intrebat despre un posibil acord al fundatiilor bancare.

Salza a declarat la o conferinta ca este "sigur" ca exista si alti investitori gata sa cumpere, dar a refuzat sa dea vreun nume.

Directorul financiar al Credit Agricole, Bertrand Badre, a spus ca pachetul de actiuni va fi inclus intr-o revizuire generala a portofoliului de active. Afectata de criza creditelor de pe pietele internationale, banca franceza vrea sa vanda active de 5 miliarde euro (7,79 miliarde dolari) si sa emita titluri de 5,9 miliarde euro.

Publicatia Il Messaggero a aratat ca reprezentantii Credit Agricole le-au dat mandat bancherilor de la Morgan Stanley sa vanda, integral sau partial, detinerea de la Intesa. Credit Agricole trebuie sa isi diminueze participatia de la banca italiana la mai putin de 2%, din motive antitrust, pana in iunie 2009, potrivit publicatiei italiene, citate de Reuters.

Salza declara intr-un interviu publicat, duminica, de cotidianului La Stampa, ca vanzarea pachetului de actiuni de catre Credit Agricole este o oportunitate buna pentru fundatia bancara Compagnia di San Paolo, cel mai mare actionar al Intesa, cu o detinere de 7,7% din actiuni.

Niciun reprezentant al Credit Agricole nu a fost disponibil pentru comentarii, mai scrie Reuters.

Titlurile Intesa s-au depreciat cu 0,9% pana la 4,23 euro/actiune, evolutie asemanatoare celei a indicelui bancar european DJ Stoxx.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri