Companiile de petrol si gaze din Rusia doresc sa-si intareasca prezenta in zona Mediteranei, potrivit presedintelui societatii ruse Novatek, Alexandrie Leonid Mikhelson.
Acesta a adaugat ca tehnologiile utilizate in exploatarea zacamintelor din Rusia sunt potrivite pentru zacamintele din aceasta regiune, in ciuda diferentelor climatice, informeaza NewsIn.

"Din acest motiv, ne vom extinde prezenta in aceasta regiune si ne vom baza pe principiul utilitatii economice", a adaugat Mikhelson.

In septembrie 2007, Novatek, principalul producator independent de gaze naturale din Rusia, a achizitionat de la societatea publica egipteana 50% dintr-un proiect de concesionare a drepturilor de exploatare si productie de hidrocarburi in regiunea Al-Arich a Marii Mediterane.

La momentul respectiv, rezervele medii de gaze ale Egiptului se ridicau la 1,890 miliarde metri cubi. Lungimea retelei de conducte era de peste 16.000 kilometri. Egiptul ocupa a sasea pozitie in clasamentul mondial al exportatorilor de gaz natural lichefiat.

In martie 2005, Gazprom si EGAS, societatea egipteana de gaze naturale,au semnat un memorandum ce prevede cooperarea in materie de exporturi, prodictie de echipamente petroliere si servicii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri