Pretul petrolului a depasit ieri pentru prima data in istorie pragul simbolic de 135 dolari pe baril, la bursele electronice din Asia, din cauza temerilor privind starea ofertei si scaderea rezervelor americane.
Pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a atins nivelul de 135,04 dolari pe baril, in schimburile matinale, inainte de a se ieftini la 134,87 dolari pe baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a depasit miercuri pentru prima data nivelul de 134 dolari pe baril, atingand valoarea de 134,50 dolari pe baril.

Pretul petrolului a depasit miercuri cu rapiditate nivelurile simbolice de 130,131,132,133 si 134 dolari pe baril, culminand cu atingerea unui maxim de 134,10 dolari la New York si 133,47 dolari la Londra.

Scumpirea a fost alimentata de temerile legate de oferta, de pasivitatea Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), deprecierea dolarului si scaderea surprinzatoare a stocurilor americane.

Dupa atingerea nivelului de 100 de dolari pe baril la data de 2 ianuarie, titeiul a cunoscut o primavara frenetica, depasind nivelurile de 110 dolari pe baril in martie, 120 de dolari pe 5 mai si 125 dolari pe 9 mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri