Grupul belgiano-olandez de servicii financiare Fortis a anuntat ca este pe calea cea buna in a atinge obiectivul de a obtine 1,3 miliarde de euro din reduceri de costuri si din venituri suplimentare, in urma preluarii operatiunilor olandeze ale bancii ABN Amro, relateaza Reuters.
In cadrul unei declaratii facute la inceputul intrunirii anuale cu investitorii, Fortis a precizat ca in 2008 vor fi atinse 26% din sinergii, in 2009 nivelul acestora va ajunge la 55%, iar in 2010 la 100%.

"Procesul a inceput in urma cu numai sapte luni si am facut progrese semnificative pe toate planurile", a declarat directorul executiv Fortis, Jean-Paul Votron. Fortis a reconfirmat ca totalul costurilor de integrare a operatiunilor ABN va fi de 1,5 miliarde euro.

Fortis a cumparat operatiunile olandeze ale ABN si afacerile de private banking si gestionare a activelor, dupa ce a achizitionat anul trecut cea mai mare banca olandeza in cadrul unui consortiu format alaturi de Royal Bank of Scotland si Santander, pentru 70 miliarde euro.

La vremea preluarii, Fortis a convenit sa faca unele desprinderi pentru a aplana ingrijorarile antitrust din partea Comisiei Europene. Fortis cauta cumparatori pentru ramura de consultanta comerciala a ABN si pentru unitatile clientilor corporate, care reprezinta 10% din piata olandeza a bancilor comerciale in ceea ce priveste activele si veniturile.

Procesul este in curs de desfasurare si Fortis a estimat ca va fi incheiat pana la sfarsitul acestui an. Fortis va desprinde, de asemenea, portofoliul de factoring IFN Finance BV si banca comerciala Hollandsche Bank Unie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri