Compania energetica germana RWE a fost de acord sa vanda reteaua de distributie a gazelor naturale, de 4.100 kilometri, pentru a pune capat unui proces antitrust, au anuntat sambata compania si Comisia Europeana, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"RWE s-a angajat sa vanda reteaua de transport a gazelor naturale din Germania unei parti terte independente in urmatorii doi ani", a anuntat cea de-a patra companie electrica germana.

Comisia Europeana a salutat acest acord, anuntand ca odata ce competitia si clientii au fost consultati, va fi aprobat de intreaga Comisie.

"Comisia nu va desfasura investigatii antitrust" dupa aceea, a adaugat executivul european.
RWE a precizat ca doreste sa evite amanarea litigiilor si ca afacerea nu are legatura cu problema politica a separarii companiilor energetice.

Mai mult, anuntul vine inaintea unei intruniri a ministrilor energetici din Uniunea Europeana, ce va avea loc peste sase zile si in cadrul careia se va lua o decizie in privinta separarii companiilor energetice integrate pe verticala, pentru a deschide piata pentru noii participanti si pentru a determina scaderea preturilor la energie.

Comisia considera ca marile companii energetice sunt interesate sa ingreuneze accesul noilor participanti in piata, pentru ca acest lucru ar mari competitia si ar duce la scaderea preturilor.

Ancheta in cazul RWE a inceput in mai 2007, cand oficialii de la Bruxelles au suspectat compania ca a abuzat de o pozitie dominanta in transportul si aprovizionarea cu gaze naturale in statul North Rhine-Westphalia.

Comisia considera la momentul respectiv ca RWE excludea concurenta din piata impiedicand companiile sa obtina o cota din infrastructura de transport din Germania.

Compania a anuntat sambata ca "este in continuare convinsa ca a respectat toate legile industriei. Acordul actual nu este o recunoastere a vinei".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri