Iranul vrea sa exporte, in iunie, cel putin 2,5 milioane barili petrol/zi, a declarat, duminica, reprezentantul Iranului in cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Mohammad Ali Khatibi.
"Conform programului de export, Iranul va exporta cel putin 2,5 milioane barili/zi de petrol in iunie", a spus Mohammad Ali Khatibi, potrivit unui articol aparut pe pagina de internat a Ministerului Petrolului.

Un alt oficial iranian, Hojjatollah Ghanimifard, a spus la inceputul lunii trecute ca exporturile Iranului s-au micsorat cu aproximativ 200.000 barili/zi de la inceputul lui aprilie, din cauza cererii reduse din partea rafinariilor aflate in lucrari de intretinere, potrivit NewsIn.

Insa Ghanimifard, care detine functia de director pentru afaceri internationale in cadrul companiei nationale de petrol din Iran (NIOC), a declarat ca livrarile si-ar putea reveni din a doua jumatate a lunii mai. Lucrarile de intretinere ale rafinariilor au loc, in mod normal, in aprilie si mai, cand cererea scade dupa incheierea iernii.

Exporturile din Iran au atins o medie de circa 2,45 milioane barili/zi in primul trimestru, a anuntat Ghanimifard la inceputul lunii mai.

Aproape 60% din exporturile de petrol ale Iranului au ca destinatie Asia, mare parte din restul acestora ajungand in Europa si Africa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri