Fondul Monetar International (FMI) se opune subventiilor acordate pentru a contracara scumpirea petrolului si ar dori implementarea unor masuri ce ar veni in ajutorul saracilor.
“FMI nu agreeaza acordarea de subventii doar pentru ca acestea ar ajuta pe toata lumea, adica atat pe bogati cat si pe saraci”, a declarat Dominique Strauss-Kahn, seful FMI, pentru publicatia Le Monde.

“In ceea ce priveste piata petrolului, ca si cea a mancarii, credem ca este mai bine sa ne concentram atentia asupra celor care se confrunta cu dificultati”, a spus seful FMI.

Strauss-Kahn a adaugat ca acordarea de subventii nu ar determina o scadere a pretului petrolului, care se situa la 136 dolari/baril, astazi.

“In primul rand, pentru ca pentru prima data dupa multa vreme, cererea si oferta sunt echilibrate”, a spus Strauss-Kahn. Oficialul a subliniat ca singura solutie la cresterea pretului titeiului poate fi data prin intermediul productiei, adica prin necesitatea de a explora noi campuri petroliere.

Pretul petrolului a crescut de cinci ori, din 2003.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri