Partenerii grupului britanic BP, din cadrul companiei petroliere mixte TNK-BP, au propus sa ofere participatia de 50% din compania ruseasca in schimbul unui pachet de 7,6% din actiunile BP, scrie cotidianul Kommersant.
La cotatia de 585,25 pence/actiune, de la inchiderea sedintei de luni, BP avea o valoare de piata de 110,12 miliarde lire (214,35 miliarde dolari), ceea ce inseamna ca pachetul de 7,6% are o valoare de 16,3 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Joi, unul dintre actionarii rusi, Viktor Vekselberg, a declarat pentru Reuters ca un schimb de actiuni a fost discutat "ca idee", insa este putin probabil sa fie incheiat, in contextul disputei dintre actionari, in legatura cu managementul si strategia TNK-BP.

Presiunea acumulata in ultimele luni in interiorul grupului petrolier, care cuprinde probleme legate de impozite, descinderi in birourile companiei si arestarea unui angajat, au nascut speculatii legate de posibilitatea ca un gigant energetic condus de stat sa inceapa sa faca presiuni asupra TNK-BP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri