Filialele locale ale companiei energetice germane E.ON au aratat, astazi, ca vor creste cu 15% pretul gazelor livrate gospodariilor, incepand din august, din cauza pretului ridicat al petrolului.
Compania rivala RWE a aratat, astazi, ca nu a luat o decizie referitoare la cresterea preturilor.

Gazele naturale sunt folosite in proportie de 40% de catre gospodariile germane. Pretul acestora este legat de pretul titeiului, prin contracte pe termen lung semnate cu tari producatoare precum Rusia sau Norvegia.

Germania isi asigura 80% din necesarul de gaze naturale, din importuri.

E.ON Hanse, filiala nordica a E.ON, a aratat luni ca va creste pretul gazelor naturale pentru mai mult de 500,000 de gospodarii, incepand cu 1 August.

“De cand pretul petrolului folosit pentru incalzire a crescut cu 58%, o amanare a scumpirii pretului gazelor naturale nu mai poate avea loc”, a spus directorul de vanzari al E.ON Hanse, Uwe Kolks.

E.ON Hanse a subliniat ca o gospodarie va plati cu 200 de euro mai mult, pe an, pentru gazele primite.

Masuri similare au fost anuntate de catre E.ON Mitte si E.ON Avacon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri