Producatorul ceh de medicamente Zentiva a aratat ca va lua in considerare detaliile propunerii facute de grupul financiar PPF, care a oferit 950 coroane/actiune (39,3 euro) in incercarea de a prelua compania ceha, relateaza, marti, Reuters.
Oficialii companiei, care are subsidiare in Romania si Turcia, au aratat ca Zentiva va analiza pretul oferit, care este sub nivelul pietei si va convoca o adunare generala.

"Nivelul de pret a fost fixat in conformitate cu scopul ofertantului de a obtine un pachet de control din drepturile de vot ale companiei", a aratat PPF in cadrul ofertei. PPF este un actionar minoritar reprezentat de compania Anthiarose Limited.

Actiunile Zentiva s-au apreciat cu 11,2% de cand PPF a anuntat, in mai, ca planuieste lansarea unei oferte de preluare a producatorului de medicamente, care evalueaza firma la 36,2 miliarde coroane cehesti (2,32 miliarde dolari), nivel ce era mai mare cu 1,9% decat pretul pietei, de la momentul anuntului.

"Comitetul director al Zentiva va lua in considerare toate detaliile ofertei, care sunt publice in prezent si isi va anunta pozitia la momentul potrivit", arata un comunicat al Zentiva.

"Intre timp, actionarii sunt sfatuiti sa nu ia nicio decizie cu privire la oferta publicata", mai precizeaza comunicatul companiei producatoare de medicamente.

Un analist de la casa de brokeraj Atlantik FT, Milan Vanicek, a spus ca investitorii vor analiza cu atentie oferta.

"Cum pretul actual de piata al titlurilor Zentiva este de aproape 1.040 coroane/actiune, continuam sa credem ca investitorii vor folosi oferta doar intr-un fel limitat", a spus Vanicek.

Analistul citat a adaugat ca oferta ar putea fi acceptata de fondul de investitii J&T, care detine 7,6% din actiunile Zentiva si care a aratat ca evalueaza oferta.

Actionarii Zentiva au respins o numire a PPF in comitetul director, la o adunare generala din 5 iunie, dar reprezentantii PPF au spus ca vor incerca in continuare sa obtina postul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri