Constructorii europeni au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1.288 miliarde euro, a declarat secretarul general al Confederatiei Constructorilor Europeni (EBC), Agnes Thibault, informeaza NewsIn.
"In 2007, sectorul constructiilor din cele 27 de state membre a inregistrat o cifra de afaceri de 1.288 miliarde euro, ceea ce reprezinta 10% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene (UE)", a spus Agnes Thibault.

Aceasta a declarat, citand statistici ale Eurostat, ca in 2007 erau inregistrate 2,7 milioane de IMM-uri avand ca obiect de activitate constructiile. Numarul de angajati s-a ridicat la 13 milioane, iar media acestora per interprindere era de cinci persoane.

Conform aceleiasi surse, 92% din cele 2,7 milioane de IMM-uri aveau intre unu si noua angajati, 5% intre 10 si 19 angajati, 3% intre 20 si 49 de angajati si numai 1% dintre acestea aveau peste 50 de angajati. Distributia cifrei de afaceri dupa marimea companiilor arata astfel: 20% pentru companiile cu peste 250 de angajati, 19% pentru companiile cu 50 pana la 249 de angajati, 30% pentru companiile cu 10 pana la 49 de angajati si 31% pentru companiile cu unu-noua angajati.

Presedintele EBC, Lordul David Croft, a declarat ca mestesugarii si IMM-urile reprezinta 80% din cifra de afaceri a sectorului de constructii european. Conform reprezentantilor EBC, in prezent, nu exista o piata europeana unica a constructiilor. Practic, exista aproape tot atatea piete cate tari sunt, fiecare cu un ritm de dezvoltare propriu. Ca exemplu, reprezentantii EBC au spus ca, prin comparatie cu anul 2007, Romania a inregistrat o crestere de 33% in primul trimestru al anului, devansand tari ca Polonia, Slovacia si Lituania, unde rata de crestere este de numai 14%. Conform aceleiasi surse, in situatia exact opusa se afla Spania, Portugalia cu un deficit de 8 respectiv 3%.

"Ţinand cont de situatia actuala din domeniul constructiilor, trebuie sa ne asteptam la un interes crescut al IMM-urilor din vestul Europei, tinand cont ca in urmatorii cinci ani piata de profil din Romania este estimata la peste 50 milioane de euro", a declarat presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut.

Confederatia Constructorilor Europeni este o organizatie a Asociatiei Mestesugarilor si a patronatelor IMM-urilor din industria constructiilor din 16 tari membre al UE. EBC reprezinta 600.000 de companii de constructii, cu peste 2,2 milioane de salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri