Grupul francez de logistica Gefco intentioneaza sa se extinda in regiunea baltica prin deschiderea de noi puncte de lucru in Lituania si Estonia, incepand din 2009, potrivit reprezentantilor companiei, informeaza NewsIn.
Directorul diviziei International Development si membru al Consiliului Managerial al Gefco, Christian Zbylut, a declarat ca o prioritate strategica in dezvoltarea internationala a Gefco este consolidarea activitatilor in Europa Centrala si de Est.

Potrivit comunicatului de presa, compania a deschis recent alte trei filiale in Europa Centrala si de Est. Filiala din Ucraina a fost deschisa in mai 2008, cea din Letonia in februarie 2008, iar filiala din Slovenia in aprilie 2007. Grupul este acum prezent in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, regiune care a generat in 2007 venituri de 261 milioane de euro, inregistrand o crestere de 58% fata de 2006.

"Cresterea economica sustinuta (de peste 7% in 2007) si sectorul logistic in plina dezvoltare fac din Ucraina o tara strategica pentru Gefco in regiunea Europei Centrale si de Est. De asemenea, Ucraina are avantajul unei pozitii geografice favorabile, la granita dintre Uniunea Europeana si Rusia, pe coasta Marii Negre. Gefco intentioneaza sa-si dezvolte mai intai operatiunile locale in sectorul auto, o piata cu potential de crestere in aceasta tara, care a inregistrat vanzari anuale de 500.000 de autovehicule si o crestere de 30% in 2007", conform datelor companiei.

Filiala din Letonia asigura transportul vehiculelor noi, provenite in special din porturile de la Marea Baltica si Marea Nordului, catre diverse tari din Uniunea Europeana (UE).

"De asemenea, aceasta filiala asigura transportul automobilelor Lada de la Riga la Melun in Franta si al autovehiculelor General Motors pe ruta Antwerp - Hamburg. In curand, GEFCO Baltic isi va extinde operatiunile, asigurand transportul a 40.000 de autovehicule anual din Polonia spre Ungaria, Italia, Franta, Slovacia si Republica Ceha. Noua filiala va oferi in viitorul apropiat si servicii de transport in regim de grupaj", se arata in comunicatul emis de companie.

Potrivit datelor companiei, portul Koper din Slovenia este punctul central al operatiunilor Gefco in aceasta regiune, constituind un punct de tranzit important pentru Europa Centrala si de Est, care asigura accesul direct la diferite rute regionale, in special catre tarile din Europa de Est si Balcani. Compania intentioneaza sa introduca un coridor feroviar din 2009 care sa asigure legatura dintre portul Koper si aceasta regiune. De asemenea, grupul transporta autovehicule produse la fabricile din Trnava (Slovacia) si Kolin (Republica Ceha) din Koper catre Turcia, Malta si Cipru si preia productia turca destinata tarilor din Europa Centrala si de Est.

"In curand, Gefco va oferi si servicii vamale in Slovenia. Furnizand o gama completa de solutii logistice in domeniul auto, Gefco a dobandit un rol important in activitatile acestui port aflat in expansiune, care a constituit un punct de tranzit pentru 500.000 de vehicule in 2007", informeaza compania.

Grupul Gefco are in prezent 11 filiale in Europa Centrala si de Est: Polonia, Turcia, Republica Ceha, Rusia, Austria, Slovacia, Romania, Ungaria, Slovenia, Ukraina si Letonia.

Compania asigura cinci domenii de expertiza – Logistica, Gefboxsystem, Overseas, Overland si Distributie de vehicule. Gefco este prezent in 100 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica. Cifra de afaceri a Grupului in 2007 a fost de 3,5 miliarde de euro. Grupul numara 400 de locatii in intreaga lume si are peste 10.000 de angajati. Grupul isi dezvolta activitatea in trei zone prioritare: Europa, Asia si America de Sud.

Gefco Romania opereaza pe piata locala din 2005. Compania ofera servicii de transport de autovehicule si logistica auto, transport de marfuri terestru, aerian si maritim si servicii de logistica industriala atat pentru clienti din Romania cat si pentru clienti din strainatate care deruleaza operatiuni pe piata locala.

Gefco Romania opereaza in prezent doua depozite logistice la Arad (1.300 metri patrati) si la Bucuresti (1.400 metri patrati) si o platforma destinata activitatii logistice auto la Curtici cu o capacitate de stocare de peste 3.000 de autovehicule. Printre clientii importanti ai Gefco Romania se numara Peugeot-Citroen, Dacia Renault, Total Lubrifin, John Deere, Delphi etc.

Gefco Romania opereaza in prezent doua depozite logistice la Arad (1.300 metri patrati) si la Bucuresti (1.400 metri patrati) si o platforma destinata activitatii logistice auto la Curtici cu o capacitate de stocare de peste 3.000 de autovehicule. Printre clientii importanti ai Gefco Romania se numara Peugeot-Citroen, Dacia Renault, Total Lubrifin, John Deere, Delphi etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri